menu

Aegina - Samos (one-way)

Unieke one-way van Aegina naar Samos, dwars door de Cycladen. Gemiddelde dagafstand 30-40NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau (die vooral ook van het zeilgedeelte houden!)

Aegina - Kos (one-way)

Als je in een week tijd van Athene naar Kos wilt varen, dwars door de Cycladen, dan is dit een mogelijke route! Let op, in 2024 varen wij in plaats daarvan de route Aegina – Samos. Een andere begin- en eindplaats, maar door hetzelfde gebied: de prachtige Cycladen!

Ben je benieuwd hoe zo’n flottielje zeilvakantie met Portokali eruit kan zien? Lees dan vooral even de voorbeeldroute hieronder voor een leuke sfeerimpressie. Let er wel op dat dit slechts een voorbeeldroute is, puur om een idee te geven. Let er ook op dat deze voorbeeldroute uitgaat van een vertrek vanuit Athene en we komend jaar vanuit Aegina zullen vertrekken. We hebben de routes van onze flottieljes nooit vast staan, zodat we ons optimaal aan kunnen passen aan de wind en de wensen van de groep. Zo is elke flottieljereis met Portokali anders en is het ook prima mogelijk om meerdere keren met hetzelfde flottielje mee te gaan en toch steeds andere plekjes te ontdekken. Er is immers zo veel moois… Dat kun je nooit allemaal in één keer zien!

Zeilen van Athene naar Kos

Athene – Loutra 55 zeemijlen

We beginnen de week meteen met een mooie lange afstand zodat we de eerste dag al midden op de Cycladen zitten. Loutra is een authentiek, idyllisch dorpje dat bekend staat om zijn natuurlijke warmwaterbron. Door de bewoners is dit waterstroompje dat uitkomt op het strand, met grote stenen afgebakend waardoor zich een soort natuurlijke hottub vormt. Er is geen betere plek om na zo’n lange tocht de dag af te sluiten met een lekker ankerbiertje.

Loutra – Naoussa 40 zeemijlen

Vandaag een typisch Cycladen stadje: Naoussa op het eiland Paros. Dit stadje bestaat uit talloze witte steegjes met schattige winkeltjes, leuke bars en goede restaurants. Je raakt er ongetwijfeld verdwaald omdat elk straatje op elkaar lijkt en het in feite één groot doolhof is, maar dat brengt je alleen maar op nóg mooiere plekjes. Eenmaal de weg terug uit het dorpje gevonden, zit er direct naast de haven een mooi strand voor een frisse duik.

Naoussa – Schinoussa 25 zeemijlen

Na een wat drukker plekje, zoeken we nu de rust weer op. Schinoussa is een van ‘de kleine Cycladen’. Het groepje eilanden dat onder Naxos ligt. Allemaal vrij leeg, weinig toerisme en met schitterende baaien met het helderste water. We leggen aan op een kade waar maar een handjevol boten past en waar slechts twee taverna’s zitten. That’s it. Om toch even wat boodschappen te halen, lopen we de berg op naar het dorpje daar en genieten we onderweg van het prachtige plaatje onder ons: de azuurblauwe baai met daarin ons jacht.

De route gaat verder onder de boekingsmodule…

Zeilen door de Cycladen

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Schinoussa – Amorgos 19 zeemijlen

Op tijd vertrekken vandaag want we willen een beetje vroeg op Amorgos aankomen. Op dit eiland is het namelijk prachtig om met een scooter rond te rijden. Een must-see is het klooster dat zich aan de achterkant van het eiland bevindt. Het spierwitte bouwwerk uit het jaar 1017 lijkt wel tegen de steile rotswand aangeplakt te zitten. Erg spectaculair. Ook de weg ernaartoe is adembenemend mooi. Kronkelweggetjes langs steile berghellingen en verlaten ruïnes. ‘s Avonds eten we bij een taverna recht achter onze jachten.

Amorgos – Levitha 35 zeemijlen

Levitha is voor veel mensen één van de meest bijzondere eilanden van de Cycladen. Hier heb je namelijk echt het idee dat de tijd een paar honderd jaar heeft stilgestaan. Er is geen mobiel bereik en er woont maar één familie met een aantal geiten. Er is ook geen haven, maar alleen een grote baai met mooringboeien. Wanneer er boten zijn, tovert de familie hun achtertuin om tot klein restaurant waar ze drie gerechtjes serveren die ze maken met behulp van de geiten en een bevoorradingsbootje dat één keer per week langskomt. Hier kun je ‘s avonds sterren kijken als op geen enkel ander eiland…

Levitha – Kos 43 zeemijlen

Tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld. Een heerlijk stuk zeilen met ruime/halve wind. Halverwege krijgen we weer mobiel bereik maar eigenlijk zat niemand daar echt op te wachten. Het was wel lekker zo, die rust. Toch is het ook wel weer leuk om een aantal jaloersmakende foto’s door te sturen naar vrienden en familie thuis. In Kos aangekomen kijken we terug op een week met mooie, lange afstanden zeilen, maar ook prachtige eilanden waar we volop van genoten hebben. Jammer dat het alweer voorbij is…

Gerelateerde routes

Samos tweeweekse (Nieuw!)

Duur: 2 weken

Vanuit Samos gaan we de gehele Dodecanesos ontdekken! Een prachtig en zeer gevarieerd vaargebied, met over het algemeen goede wind. Niet zo toeristisch en daardoor nog echt authentieke dorpjes en eilanden.

Meer info

Aegina (Athene) - Saronische Golf

Duur: 1 week

Vertrek vanuit onze eigen base op het heerlijke eiland Aegina. Vlakbij Athene, maar weg uit de drukte. Zeilen vanuit een starthaven midden in het vaargebied, waardoor je nog meer mogelijkheden hebt. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Samos (Nieuw!)

Duur: 1 week

Ontdek de Dodecanesos in het naseizoen. Het is hier nog een paar maanden langer zomer dan in de rest van Griekenland! Vaar vanuit Samos en verken authentiek Griekenland. Gemiddelde dagafstand 15-25NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Athene - Saronische Golf

Duur: 1 week

De saronische Golf is het gebied dat direct ten zuiden van Athene ligt. Het bestaat uit een deel van de kust van de Peleponnesos en een aantal eilanden waarvan de bekendste Poros en Aegina zijn. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Kos (Zomerspecial!)

Duur: 2 weken

Tijdens deze zomervariant van het Kos flottielje, varen we twee weken lang door de Dodekanesos. Een prachtige eilandengroep in het oosten van Griekenland. Geschikt voor de iets meer ervaren zeiler.

Meer info

Athene: Saronische & Argolische Golf

Duur: 2 weken

Vaar langs de kust van de Peleponnesos en doe prachtige eilanden aan als Hydra, Poros en Spetses. Gemiddelde dagafstand: 15-25 NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Aegina - Monemvasia (Special!)

Duur: 2 weken

Unieke route naar een nog onontdekt gebied dat buiten bereik ligt van de massa. Door te vertrekken vanaf onze eigen base op het eiland Aegina, kun je net wat verder komen dan de rest en kunnen we de prachtige zuidoostkust van de Peloponnesos ontdekken!

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!