menu

Athene / Aegina: Saronische Golf

De saronische Golf is het gebied dat direct ten zuiden van Athene ligt. Het bestaat uit een deel van de kust van de Peleponnesos en een aantal eilanden waarvan de bekendste Poros en Aegina zijn. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

De Saronische Golf

Wanneer je een weekje gaat zeilen vanuit Athene, is dit het gebied waar je rond zult varen. We varen hier het hele seizoen (van begin april tot en met november) elke week flottieljes.

Ben je benieuwd hoe een weekje flottieljezeilen met Portokali eruit kan zien? Lees dan vooral even de voorbeeldroute hieronder voor een leuke sfeerimpressie. Let er wel op dat dit slechts een voorbeeldroute is, puur om een idee te geven. We hebben de routes van onze flottieljes nooit vast staan, zodat we ons optimaal aan kunnen passen aan de wind en de wensen van de groep. Zo is elke flottieljereis met Portokali anders en is het ook prima mogelijk om meerdere keren met hetzelfde flottielje mee te gaan en toch steeds andere plekjes te ontdekken. Er is immers zo veel moois… Dat past nooit allemaal in één weekje!

Flottieljeroute Saronische Golf

Zondag: Athene – Angistri (25 zeemijlen)

Zondagochtend varen we weg uit de Griekse hoofdstad. We laten de drukte voor wat het is, en vertrekken naar de prachtige kleine plaatsjes en baaien die in dit gebied te vinden zijn. Op de eerste dag wordt dat een baai op het zuidwestelijke puntje van Angistri. Hier liggen we met lange lijnen naar een boom en een rotsblok, een meter of 10 van de kant. Er is hier helemaal niks, behalve één overheerlijk visrestaurantje. Tip: vraag of ze verse tonijn hebben en bestel daar de gegrilde en/of sushi versie van. Tijdens het diner zien we een prachtige zonsondergang met ons jacht op de voorgrond.

Maandag: Angistri – Poros (15 zeemijlen)

De volgende dag beginnen we met een duik om de lijnen los te maken, halen vervolgens het anker op en zetten koers naar Poros. Dit is een eiland met een gelijknamig, bruisend plaatsje. Vele restaurantjes, barretjes en jachten sieren de boulevard. Ook zit hier een geweldige ijssalon met 46 smaken ijs. Zeker het proberen waard. ’s Avonds genieten we van typisch Griekse Lamb Kleftiko, Moussaka en Stifado. Drie gerechten die ze hier ontzettend goed kunnen bereiden. De rest van de avond brengen we door in een bar die uitkijkt over de boulevard en waar tot in de late uurtjes gedanst wordt.

De route gaat verder onder de boekingsmodule…

flottieljejachten met lange lijnen

Online offerte aanvragen

Vraag hier meteen online een vrijblijvende offerte aan. Je kunt zelf jouw perfecte jacht zoeken in onze zoekmachine (coming soon), of ons dit werk laten doen op basis van jouw voorkeuren. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een paar simpele stappen volgen. Vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Zeiljacht bij Poros

Flottielje voorbeeldroute (vervolg)

Poros – Perdika (14 zeemijlen)

Het volgende eiland dat we gaan ontdekken heet Aegina. We gaan hier niet in het hoofdplaatsje liggen, maar in een wat kleiner en rustiger dorpje aan de zuidkant: Perdika. Dit is een vissersdorpje waar een klein gedeelte van de haven ook diep genoeg is voor zeiljachten. Goed oppassen bij het aanleggen dus. Eenmaal aan de kade is er in dit dorpje vrij weinig te doen. Daardoor is er juist wel extra veel mogelijkheid om te ontspannen. Doordat de haven vrij open is, plons je zo vanaf je jacht in het frisse water en is de zonsondergang opnieuw adembenemend mooi.

Perdika – Epidavros (15 zeemijlen)

Na twee eilanden gehad te hebben, varen we vandaag naar het vasteland toe. Epidavros: een gezellig dorpje op de Peleponnesos. Epidavros ligt in een grote baai waar je ook vrij voor anker kunt gaan. Dit doen we dan ook voordat we de haven in gaan. Een lekkere lunch bereiden aan boord, vissen voeren met de restjes en een stukje zwemmen om af te koelen. Eind van de middag varen we door naar de haven om nog een mooi plekje aan de kade te bemachtigen.

Epidavros – Vathi (10 zeemijlen)

Nu we twee eilanden en het vasteland al gehad hebben, kiezen we ervoor om vandaag voor een combinatie te gaan. Het dorpje Vathi op het schiereiland Methanon. Dit schiereiland bestaat uit 27 vulkanen en dus gaan we er eentje beklimmen. Aan het eind van de middag, wanneer de ergste hitte voorbij is, brengt een pick-up ons het eerste deel van de berg op. Vervolgens moeten we nog een half uurtje klimmen en wandelen om de top te bereiken. Eenmaal terug in de haven, dineren we in het restaurant direct achter ons jacht, aan een tafel recht voor onze loopplank. In dit dorpje is verder helemaal niks, dus het is heerlijk om na het eten op het voordek nog even van de rust te genieten.

Vathi – Athene (32 zeemijlen)

Vrijdag varen we weer terug naar Athene. Dit is nog best een stukje varen, dus een mooie tocht om de week mee af te sluiten. Halverwege worden we vergezeld door een school dolfijnen die ons een stukje volgen en lijken uit te zwaaien. Tot ziens, dolfijnen. Jullie hebben het maar goed voor elkaar hier, in de Griekse zee!

Vulkaan beklimmen - flottielje athene

Gerelateerde routes

Athene: Saronische & Argolische Golf

Duur: 2 weken

Vaar langs de kust van de Peleponnesos en doe prachtige eilanden aan als Hydra, Poros en Spetses. Gemiddelde dagafstand: 15-25 NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Athene - Kos (one-way)

Duur: 1 week

Unieke one-way van Athene naar Kos, dwars door de Cycladen. Gemiddelde dagafstand 30-40NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau (die vooral ook van het zeilgedeelte houden!)

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!