menu

Lefkas

Lefkas is een gebied met veel mooie eilanden, zoals Meganisi, Ithaki en Kefalonia. Gemiddelde dagafstand is 10-15 NM. Ook geschikt voor beginnende zeilers.

Lefkas 1 week

Lefkas is een prachtige zeilbestemming. Je vaart hier in een vrij beschut gebied, doordat je vrijwel overal omringd bent door eilanden. Het is dus zeker zeezeilen, maar dan met het gevoel dat je je op een heel groot meer bevindt. Hierdoor zijn de golven eigenlijk nooit heel hoog en valt het ook met de wind vaak erg mee.

Ben je benieuwd hoe een weekje flottieljezeilen in Lefkas met Portokali eruit kan zien? Lees dan vooral even de voorbeeldroute hieronder voor een leuke sfeerimpressie. Let er wel op dat dit slechts een voorbeeldroute is, puur om een idee te geven. We hebben de routes van onze flottieljes nooit vast staan, zodat we ons optimaal aan kunnen passen aan de wind en de wensen van de groep. Zo is elke flottieljereis met Portokali anders en is het ook prima mogelijk om meerdere keren met hetzelfde flottielje mee te gaan en toch steeds andere plekjes te ontdekken. Er is namelijk zo veel moois… Dat past nooit allemaal in één weekje!

Voorbeeldroute flottielje Lefkas 1 week

Aankomst op Lefkas
Eenmaal geland op Preveza (de luchthaven van dit gebied), is het een taxiritje van zo’n twintig minuten naar de haven van Lefkas: Lefkas Marina. Deze haven is volledig opnieuw aangelegd na de aardbeving in 2003 en zich vervolgens in een hoog tempo ontwikkeld tot een uitstekende vertrekhaven met prima faciliteiten. ’s Avonds gaan we uit eten op de boulevard van Lefkas die helemaal vol zit met restaurantjes en gezellige bars.

Lefkas – Klein Vathi (11 zeemijlen)
Klein Vathi ligt op het eiland Meganisi. Doordat er op Ithaka ook een Vathi ligt, wordt deze Vathi meestal Klein Vathi genoemd. Door de korte vaarafstand is dit een perfecte dag om een van de vele baaien te ontdekken die we onderweg tegenkomen. Even lekker voor anker en ontspannen na de reisdag van gisteren. Zwerfkatten in Griekenland zijn een fenomeen, maar Klein Vathi weet dit naar een nog hoger niveau te tillen. Wanneer je van katten houdt, is dit plaatsje dus sowieso al fantastisch.

De route gaat verder onder de boekingsmodule…

flottielje en zwemmende kinderen

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Frisse duik vanaf een zeiljacht

Flottielje route Lefkas 1 week (vervolg)

Klein Vathi – Vasiliki (14 zeemijlen)
De volgende ochtend halen we na de briefing gelijk ons anker op om te ontbijten in een nabijgelegen baai. ’s Ochtends staat er meestal weinig wind hier dus maken we dankbaar gebruik van door rustig op te staan en uitgebreid te zwemmen en te ontspannen. Tegen 12 uur vertrekken we uit de baai om nog zo’n 12 zeemijlen door te varen richting Vasiliki. In Vasiliki wordt er, in tegenstelling tot de rest van Griekenland, ook andere watersport beoefend. Zo kun je hier bijvoorbeeld surfplanken en open catamarans huren. Een leuke afwisseling!

Vasiliki – Kefallinia (20 zeemijlen)
Vandaag varen we verder zuidwaarts richting Kefallinia – beter bekend als Kefalonia. Deze oversteek is 20 mijl, dus een mooie dag varen. In de haven Eufimia meren we aan. Deze haven is erg handig om alle voorraden aan boord aan te vullen. Zo is dit een prima plek om de watertank bij te vullen, geld te pinnen en langs de slager, bakker en de supermarkt te gaan. Misschien herken je de haven wel, want de film ‘Captain Corelli’s mandoline’ is hier opgenomen.

Kefallinia – Ithaka (22 zeemijlen)
Op woensdag staat de langste tocht op de planning: 22 zeemijlen varen naar Ithaka. Het havendorp Kioni is erg mooi en er gebeurt veel in haven met zeiljachten die komen en gaan. Doordat we een lange dag gevaren hebben, kunnen we het bezoek aan Kioni best wel uitstellen tot de volgende morgen. Eerst maar eens een welverdiende borrel in de kuip en nagenieten van een lange en mooie dag varen.

Ithaka – Sivota (11 zeemijlen)
De volgende ochtend is er volop tijd om Kioni en Ithaka te bezoeken. De briefing is wel gewoon ‘s ochtends, maar omdat de tocht naar Sivota maar 11 zeemijlen is, hoeven we niet vroeg te vertrekken. Geen zin om nog langer aan land te blijven? Dan kun je natuurlijk vroeg de haven verlaten en lekker voor anker in een mooie baai. Die zijn er namelijk meer dan genoeg. Begin van de middag varen we door naar Sivota. Dit ligt in een knusse en veilige baai. Ook is er aan de overkant van de baai een mooi strandje wat zeker uitnodigt tot een frisse duik. In de avond kiezen we een van de Griekse taverna’s om te eten.

Borrelen aan boord met het flottielje
dineren met het hele flottielje

Sivota – Lefkas (16 zeemijlen)
De laatste zeildag hebben we nog 16 mijl voor de boeg. Wil je er nog een langere zeildag van maken, dan kun je het eiland Lefkas ook via de westkant ronden in plaats van de oostkant. Het is dan nog ongeveer 22 zeemijlen varen. Eenmaal weer in Lefkas maken we een paar leuke groepsfoto’s en gaan we vervolgens nog een laatste keer genieten van de Griekse keuken met de hele groep. Wat een heerlijke week was dit! Op naar de volgende zeilvakantie…

Gerelateerde routes

Lefkas: Zakynthos route

Duur: 2 weken

Mooie eilanden, beschutte zee en meestal niet te veel wind: een heerlijk zeilgebied voor iedereen. Gemiddelde dagafstand 10-20NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!