menu

Winterzon - Zeilen rond de Canarische Eilanden

Ons grootste avontuur tot nu toe! Komende winter, van november 2024 tot maart 2025, gaan we een unieke wintertrip maken. En JIJ kan mee!

Oceaanzeilen rond Canarische eilanden en lekker genieten van een zonnetje tijdens de donkere maanden: je kunt het allemaal beleven binnenkort. We gaan namelijk een tocht maken van Griekenland naar de Canarische eilanden!

Grofweg gaan we deze trip in 3 stukken opdelen:

  • 1. De heenweg: eind november – eind december 2024
  • 2. Een periode rond de Canarische eilanden: kerst 2024 t/m februari 2025
  • 3. De terugweg: februari – maart 2025

Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden om rond de Canarische Eilanden te zeilen. Puntje 2 van de lijst hierboven dus. Maar op elke etappe zijn er plekken beschikbaar voor gasten, dus als je juist graag een van de overtochten mee gaat, kijk dan vooral even hier!

We gaan dit avontuur in elk geval met Pepe varen, onze eigen Beneteau Oceanis 46.1 uit 2021, met 5 cabines en 3 badkamers. Maar, misschien sluiten er nog wel meer van onze jachten aan!

Zeilvakantie vanaf Tenerife

‘Een weekje zeilen in de zon, midden in de winter!’ Dat klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Daarom dat we komende winter in deze behoefte willen voorzien, door een van onze jachten naar de Canarische Eilanden te brengen. Vervolgens kun jij dan een cabine aan boord (of de hele boot) afhuren, om lekker te kunnen zeilen!

We zullen tussen 21 december en 25 januari wekelijks een tocht varen vanuit Tenerife.

Beschikbaarheid

  • 21 December – 28 December 2024: VOL!
  • 28 December – 4 januari 2025: VOL!
  • 4 januari – 11 januari 2025: 4 cabines beschikbaar
  • 11 januari – 18 januari 2025: 3 cabines beschikbaar
  • 18 januari – 25 januari 2025: 3 cabines beschikbaar

In de praktijk: hoe ziet zo'n trip eruit?

Eigenlijk zijn er twee opties:

  1. Je kunt een cabine (of plek in een cabine) boeken aan boord voor jouw gezelschap of in je eentje. Je vaart dan met verschillende gezelschappen en er is een schipper vanuit Portokali aanwezig. Je kunt natuurlijk veel meehelpen en leren van de schipper, maar je kunt er ook voor kiezen om lekker te relaxen. Dit is in feite dus een meezeilvakantie (of milebuilder, want er gaat flink gezeild worden!).
  2. Je kunt ook het hele jacht afhuren. Je vaart dan alleen met je eigen gezelschap en in principe ook zonder Portokali schipper. Natuurlijk kun je die nog wel los bijboeken. Je hebt dan alle vrijheid om te gaan en staan waar je zelf wilt, zo lang je na een week maar weer terug bent op Tenerife. Dit is in feite dus gewoon een bareboat charter.  (Deze optie kan uiteraard niet in de weken dat er al cabine’s aan boord zijn gehuurd door anderen.)

Ik wil mee!!

Lijkt jou het prachtig om komende winter lekker te gaan zeilen? Stuur ons dan vooral even een mailtje, dan kijken we samen naar de best passende optie!

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!