menu

De schippers van Portokali

Onze schippers zijn onze grootste trots. Zij worden zorgvuldig geselecteerd, intern opgeleid en zijn stuk voor stuk ontzettend fijne mensen. Ohja, en allemaal Nederlandstalig… ook wel zo fijn op vakantie!

Toch zijn de schippers van Portokali niet meteen de personen die je zou verwachten als schipper. Bij ons geen doorleefde zeerovers met grote baarden en grijs haar. In tegendeel zelfs. Al onze schippers zijn enthousiaste, jonge mensen die met veel energie een topvakantie voor jou neerzetten. Ze weten zich bij elk gezelschap op de juiste manier op te stellen, hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel, maar zijn er vooral op gefocust dat jouw vakantie zo leuk mogelijk wordt.

Natuurlijk kennen ze het vaargebied op hun duimpje en weten ze vrijwel alles van zeiljachten, kunnen ze zeilen als de beste en manoeuvreren ze een jacht met hetzelfde gemak als het parkeren van een fiets… maar ze zijn veel meer dan dat! Van elke dag maken ze een feestje, precies op de manier die jij fijn vindt. Of ze nou met een groot flottielje op pad zijn, aan het schipperen bij een gezin aan boord op een luxe catamaran, of mee zijn bij een bedrijfsuitje: ze zorgen ervoor dat jij naar huis gaat met een big smile en eindeloos veel mooie herinneringen!

 

schipper van portokali met kinderen schipper van portokali schipper van portokali
Schipper springt in het water met kinderen

Interne opleiding

Natuurlijk zijn al onze schippers in het bezit van vaarbewijzen. Maar niet iedereen met een vaarbewijs is meteen een schipper bij Portokali. Daar komt toch echt wel wat meer bij kijken. Daarom organiseren we meerdere keren per jaar opleidingsdagen voor al onze schippers in Nederland.

Soms zijn dit theoretische dagen, waarin we 100 verschillende havens gaan analyseren: je bent op pad als flottielje begeleider met een groep van 9 jachten. Het waait 25 knopen vanuit het noordoosten en je bestemming is haven X. Waar leg je alle jachten neer, in welke volgorde en welke handelingen en communicatie komen daarbij kijken?

Andere dagen zijn praktische dagen: er komt iemand op locatie met een scheepsdieselmotor en leert de schippers precies hoe deze werkt, tegen welke problemen je aan kunt lopen, hoe je die herkent en wat je moet doen om ze te verhelpen.

Ook zaken die niet direct met het varen te maken hebben, komen aan bod. Zo halen al onze schippers hun reanimatie certificaat en volgen ze een EHBO cursus. Ook organiseren we jaarlijks een communicatietraining. Want hoe zorg je er nou voor dat iedereen in een groep tevreden blijft, hoe laat je merken dat jij toch echt de eindbeslissing maakt en hoe kom je precies achter de wensen van een gast, zodat je ze een topvakantie kunt bezorgen?

Al deze trainingen organiseren we om de kwaliteit van onze schippers te kunnen waarborgen. Zij zijn immers het gezicht van ons bedrijf op locatie en daardoor onmisbaar. Gelukkig hebben we momenteel een pool van zo’n 50 Nederlandstalige schippers, waar we ontzettend trots op zijn en waarvan we 100% zeker weten dat ze jouw dromen waar kunnen maken!

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!