menu

Griekenland

Eindeloos veel eilanden, ontzettend gastvrije mensen en authentieke haventjes. Dé ingrediënten voor een heerlijke zeilvakantie!

Zeilvakantie in Griekenland

Waan jezelf een Griekse god(in) en ontdek de eindeloze hoeveelheid eilandjes die dit land te bieden heeft. Natuurlijk kent iedereen Griekenland van het mooie weer, de Griekse taverna’s en de vele eilanden die dit land zeer geschikt maken voor een zeilvakantie, maar er zijn nog meer redenen om júist in Griekenland te gaan zeilen.

De jachten worden in Griekenland goed onderhouden, de haventjes zijn erg knus, de bevolking is ontzettend gastvrij en de dorpjes zijn altijd gezellig. De havens bieden geen sanitaire voorzieningen, maar omdat je alles aan boord van je jacht hebt, is dat eigenlijk ook helemaal niet nodig. Het voordeel hiervan is dat er ook nauwelijks havengelden betaald hoeven te worden.

Vaargebieden

Dodecanesos

De Dodecanesos is het meest Oostelijke vaargebied van Griekenland en ligt dicht tegen de Turkse kust aan. Het blijft hier nog tot ver in het najaar lekker weer, dus met name populair rond de herfstvakantie.

Meer info
Saronische golf

De Saronische Golf is het gebied dat meteen ten zuiden ligt van Athene. Wanneer je een weekje gaat zeilen vanuit Athene of Aegina, zul je hier waarschijnlijk ronddobberen met je bootje.

Meer info
Argolische golf

Vaar langs de eerste hoofdstad van Griekenland en de prachtige kust van de Peloponnesos. Hier ontdek je authentiek Griekenland!

Meer info
Cycladen

De klassieke witte huisjes met blauwe daken, bekend van de ansichtkaarten uit Griekenland. Hier vind je ze op elk eiland!

Meer info
Ionische Zee: Corfu

Het meest Noordelijke vaargebied van Griekenland, dus met name in de echte zomermaanden populair wanneer het lekker weer is. Over het algemeen rustige wind, dus geschikt voor zeilers van elk niveau!

Meer info
Ionische Zee: Lefkas

Lefkas, ook bekend als Lefkada, is een eiland in de Ionische Zee en een populaire en zeer toegankelijke bestemming voor zeilers van alle niveaus.

Meer info

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Flottielje- & meezeilroutes

Aegina (Athene) - Saronische Golf
Duur: 1 week

Vertrek vanuit onze eigen base op het heerlijke eiland Aegina. Vlakbij Athene, maar weg uit de drukte. Zeilen vanuit een starthaven midden in het vaargebied, waardoor je nog meer mogelijkheden hebt. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info
Kos: Noord- én zuidroute
Duur: 2 weken

Niet noord of zuid, maar noord én zuid! Vaar door de gehele Dodecanesos en geniet van heerlijke temperaturen in het naseizoen. Gemiddelde dagafstand 15-25NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info
Kos: Noord- of zuidroute
Duur: 1 week

Ontdek de Dodecanesos in het naseizoen. Het is hier nog een paar maanden langer zomer dan in de rest van Griekenland! Gemiddelde dagafstand 15-25NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info
Aegina - Kos (one-way)
Duur: 1 week

Unieke one-way van Aegina naar Kos, dwars door de Cycladen. Gemiddelde dagafstand 30-40NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau (die vooral ook van het zeilgedeelte houden!)

Meer info
Corfu: Noord- én zuidroute
Duur: 2 weken

Vaar langs alle parels van dit gebied met deze tweeweekse route! Afgelegen eilanden en prachtige stranden met azuurblauw water sieren dit gebied. Gemiddelde dagafstand 15-25NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info
Corfu: Noord- of zuidroute
Duur: 1 week

Vanuit Corfu vaar je naar de mooiste baaien en stranden van dit gebied. Groene natuur, witte stranden en kristalhelder water. Gemiddelde dagafstand 10-25 NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!