menu

Flottielje zeilen

Vaar samen met een groep andere jachten een prachtige route, onder leiding van een moederschip. Je vaart op je eigen jacht (met of zonder schipper) en het moederschip ondersteunt je waar nodig, voor een zorgeloze vakantie. Ontdek de mooiste plekjes, beste restaurants en ongekende gezelligheid die zo’n groep met zich meebrengt. Het belangrijkste in een flottielje? Niks moet, alles mag.

Flottielje zeilvakantie

Een flottielje zeilvakantie is een erg populaire vorm van vakantievieren. Zo ontdek je elke dag een nieuwe bestemming en biedt het dus veel afwisseling. De ene dag slaap je in een idyllisch, klein vissersdorpje, de andere dag in een bruisend stadje met een gezellige boulevard en weer een volgende dag in een prachtige baai bij een onbewoond eiland. Doordat je zoveel verschillende soorten plekken aandoet, is het voor iedereen een heerlijke vakantie.

Ook is het (met name voor de kinderen) erg gezellig, doordat je met een vaste groep jachten dezelfde route vaart. Zo ontstaat er vaak één grote vriendengroep met alle kinderen in het flottielje. Met z’n allen naar een strandje, spelletjes doen, snorkelen, visjes vangen of stappen: de kinderen (van alle leeftijden) vermaken zich prima tijdens een flottielje!

Daarnaast is het ook een vrij actieve vakantievorm. Je zeilt elke dag naar een nieuwe bestemming en hebt dus elke dag weer een nieuwe omgeving om te ontdekken. Wel kun je overdag aan boord natuurlijk lekker luieren in de zon en relaxen als je in een mooie baai voor anker ligt tijdens de lunch bijvoorbeeld. En als de zeilen eenmaal goed staan en je de juiste koers te pakken hebt, is het heerlijk om op het voordek met je haren in de wind een goed boek te lezen of (met een beetje geluk) dolfijnen te spotten!

 

Wat is flottielje zeilen?

In een flottielje vaar je samen met een groep andere jachten dezelfde route, onder begeleiding van een moederschip. De groep bestaat meestal uit zo’n 6-8 jachten, plus het moederschip waar de flottielje begeleiders op varen met een aantal meezeilers.

Wanneer je zeilt in een flottielje, worden zo veel mogelijk eventuele zorgen uit handen genomen. Je vaart zelf op je eigen jacht en hebt dus alle vrijheid die je maar wilt, maar tegelijkertijd zorgen de flottielje begeleiders ervoor dat je optimaal kan genieten en je je nergens zorgen over hoeft te maken qua route, havens, weer, mooie plekken, gevaren onderweg en zelfs het vermaken van je kinderen. Elke ochtend wordt er een briefing gegeven over de route van die dag en de flottielje begeleiders helpen iedereen met aanleggen en wegvaren. Daarnaast worden er allerlei leuke activiteiten geïnitieerd.

In feite ga je zelf op pad, op je eigen jacht, maar word je begeleid door een ervaren gids. En die begeleiding is in de breedste zin van het woord, precies op het niveau waar jij behoefte aan hebt. Extra hulp nodig met aanleggen en de theorie eerst uittekenen op papier? Prima. Alles zelf doen en alleen iemand nodig die je lijntjes vangt? Ook helemaal goed. Het is jouw vakantie en de flottielje begeleiders zullen er alles aan doen om die zo plezierig mogelijk te maken!

Flottielje in Griekenland

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Gezellig flottielje diner Slingeren met het flottielje flottieljegroep Flottielje met kinderen Dineren met het flottielje - gezellig!

Een flottielje is meer dan alleen zeilen!

Een flottielje zeilvakantie is een erg gezellige vorm van vakantie vieren. Doordat je een week of een aantal weken met dezelfde groep boten optrekt, ontstaan er vaak goede vriendschappen. Zowel bij de kinderen als bij de ouders/volwassenen.

Zodra alle jachten hebben aangelegd worden er geregeld leuke activiteiten georganiseerd door de flottielje begeleiders. Denk dan aan het beklimmen van een vulkaan, een bezoek aan een theater uit de oudheid, een duikexcursie of een middagje wakeboarden en jetskiën. Maar ook simpele dingen als een ijsje halen met alle kinderen, een potje flessenvoetbal op de kade of een dinghyrace met alle bijbootjes. Ze proberen hier dan iedereen uit de groep in te betrekken, zodat er vaak al snel één grote vriendengroep ontstaat.

Daarnaast gaat de flottielje begeleiding elke avond rond wie er zin heeft om samen te eten bij een lokaal restaurant waarvan zij weten dat je er heerlijk kunt dineren. Uiteraard is niemand verplicht om aan te sluiten – het is immers vakantie – maar vaak zijn dit erg gezellige avonden. Wanneer er veel kinderen in het flottielje meevaren, worden er meestal twee lange tafels gemaakt: één voor alle kinderen en één voor alle ouders. Zo kan iedereen optimaal genieten van z’n avond.

Zelf op pad, maar met de expertise van een ervaren schipper!

Naast de gezelligheid, is expertise voor veel mensen een heel belangrijke reden om aan te haken bij een flottielje zeilvakantie. De flottielje begeleiders zijn ervoor om te zorgen dat je zelf nog maar over zo min mogelijk dingen hoeft na te denken en alleen maar hoeft te genieten tijdens je vakantie. Zo kennen ze het vaargebied bijvoorbeeld als hun broekzak. Ze weten altijd de leukste plekjes te vinden, kunnen je haarfijn vertellen met welke windverwachtingen je ergens wél of juist niét fijn zult liggen en kennen overal de juiste mensen. Ze zijn jouw persoonlijke gids en laten je met veel enthousiasme de mooiste plekjes en leukste activiteiten van het vaargebied zien.

Daarnaast weten onze flottielje begeleiders erg veel over zeiljachten. En dan met name over hoe je er het beste mee om kunt gaan, waar je er wel en niet mee kunt aanleggen en hebben ze veel tips en tricks hoe je het makkelijkste de havens in en uit vaart. Ook zijn ze natuurlijk altijd bereid om al je vragen te beantwoorden. De ideale vraagbaak voor een zorgeloze vakantie!

Briefing op de rotsen - flottielje portokali

Zeilen met schipper

Heb je weinig ervaring met zeilen, geen zin in verantwoordelijkheid op vakantie, of heb je gewoon graag wat extra hulp aan boord? Bij Portokali kan je een Nederlandstalige schipper inhuren. Hij of zij vaart dan met je mee aan boord en kan je alles leren over het zeilen en manoeuvreren, of simpelweg een extra hand aan boord of goede back-up zijn. Al onze schippers zijn jonge, enthousiaste mensen die een passie hebben voor zeilen en er alles aan doen om jou een topvakantie te laten beleven!

Instructiedag(en)

Heb je geen zin om de hele week een schipper mee aan boord te hebben, maar heb je wel behoefte aan het opfrissen van je skills tijdens de eerste dagen? Hoe werkt ook alweer het trimmen van de zeilen, het manoeuvreren op de motor of de taakverdeling aan boord? Je kunt bij Portokali instructiedagen bijboeken waarbij er de eerste dag(en) een van onze schippers aan boord stapt om je weer helemaal vertrouwd te maken met een zeiljacht. Zo kun je vervolgens zelf met een gerust hart de rest van je vakantie op pad!

Extra's

Ook voor alle extra’s kun je bij ons terecht. Standaard zitten bij al onze jachten een bijboot met buitenboordmotor, maar als je graag een SUP (paddleboard) mee wilt, kan dat ook gewoon! Een transfer van de luchthaven naar de jachthaven? Doen we! Een hostess mee aan boord die ervoor zorgt dat niemand iets te kort komt en de hele dag lekkere hapjes en drankjes verzorgt? Kan geregeld worden. Van te voren thuis boodschappen bestellen die bij je jacht worden afgeleverd als je aankomt? Geen probleem! Bij Portokali doen we er alles aan zodat jij optimaal geniet van je vakantie.

Bestemmingen

Griekenland

Eindeloos veel eilanden, ontzettend gastvrije mensen en authentieke haventjes. Dé ingrediënten voor een heerlijke zeilvakantie!

Meer info

Kroatië

Goed georganiseerde havens, fijne voorzieningen en prachtige natuur. Zeilen in Kroatië is zeker een aanrader!

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!