menu

Meezeilen

Stap aan boord bij het moederschip van een flottielje en vaar mee met de ervaren (en heel gezellige) schippers die de groep begeleiden. Je hebt geen ervaring nodig, maar mag natuurlijk wel overal mee helpen en je kunt veel leren. Je kunt in je eentje opstappen, samen met andere meezeilers, of ervoor kiezen om het jacht af te huren met je gezin bijvoorbeeld. Een perfect opstapje om het jaar daarop met een eigen jacht aan te haken in een flottielje!

Een meezeilvakantie met Portokali

Of je nu wel of geen ervaring hebt, in je eentje, met je gezin of met een vriendengroep: meezeilen is voor iedereen een heerlijke vorm van vakantievieren. Elke dag zeil je naar een nieuwe bestemming en ontdek je weer nieuwe plekken. Je zit aan boord bij schippers die het vaargebied op hun duimpje kennen en jouw dus alle pareltjes van de omgeving kunnen laten zien.

Actief meezeilen en veel leren, of juist lekker luieren aan boord en met een boekje op het voordek liggen zonnen. Het kan allemaal. Het is jouw vakantie en jij doet precies waar je zin in hebt. Als je mee wilt helpen aan boord dan kan dat, maar de schippers kunnen het jacht ook helemaal zelfstandig varen, zodat jij lekker kunt relaxen.

Je vaart met een aantal verschillende zeiljachten dezelfde route, waardoor je veel leuke nieuwe mensen ontmoet. Super gezellig natuurlijk, zowel voor de kinderen als voor de ouders/volwassenen!

Wat is een meezeilvakantie?

Als je gaat meezeilen, dan vaar je mee aan boord van het moederschip van een flottielje. Een flottielje is een groep jachten dat dezelfde route vaart, onder begeleiding van ervaren flottielje begeleiders op een moederschip. En daar kun jij dus bij aan boord stappen. Onbezorgd zeilen, bij 1 of 2 ervaren (en heel gezellige) schippers aan boord.

Elke dag vaar je naar een nieuwe bestemming. Soms is dat een klein, authentiek vissersdorpje, de andere keer een stille baai bij een onbewoond eiland en weer een andere keer is het een bruisend stadje met een gezellige boulevard. Elke dag is anders en dat is wat zo’n vakantie zo leuk maakt. Je verveelt je nooit, ziet veel, leert veel nieuwe mensen kennen en overdag zit je lekker op het water met de wind in je haren. Of gooi je het anker uit in een mooie baai om lekker te zwemmen en te snorkelen. Want dat hoort er ook zeker bij natuurlijk!

Overdag zeil je zo’n 4-5 uurtjes en einde middag leg je aan in een haventje of mooie baai. Dan is er nog alle tijd om de omgeving te ontdekken, te relaxen, en te zwemmen. ’s Avonds wordt er over het algemeen met het flottielje samen gegeten in een lokaal restaurantje. Maar… niks is natuurlijk verplicht – het is immers jouw vakantie!

Vraag hieronder meteen een offerte aan voor de route van jouw voorkeur, of lees daaronder nog even verder over meezeilen.

Meezeilers aan boord bij Portokali

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Meer over meezeilen

Slingeren met het flottielje meezeilen met kinderen Kinderen spelen met de bijbootjes

Voor wie is een meezeilvakantie geschikt?

In de zomermaanden (juli en augustus) zijn het voornamelijk gezinnetjes met kinderen die bij ons aan boord stappen. Dat is erg leuk, want op de andere boten in het flottielje zitten dan ook vaak gezinnen met kinderen. De meeste kinderen die mee gaan met hun ouders op zeilvakantie zijn tussen de 8 en 22 jaar oud ongeveer. We proberen de flottieljes/groepen altijd zo in te delen, dat het qua leeftijd voor de kinderen het beste aansluit op elkaar. Zo is meezeilen een hele leuke zeilvakantie met kinderen.

Buiten de echte zomermaanden (vóór juli en na augustus) stappen er regelmatig ook andere gezelschappen aan boord. Je kunt dan in je eentje of met een partner, vriend of vriendin opstappen en de boot delen met andere meezeilers. Je boekt dan gewoon per persoon een bed/cabine en de cabines die vrij blijven kunnen gevuld worden door andere mensen. Zo hebben we vaak een hele leuke mix van stelletjes, singles en vrienden aan boord.

Een dag tijdens een meezeilvakantie

Hoe ziet nou een typische meezeildag eruit bij Portokali?

Rond een uur of 09.00 ’s ochtends gaat de flottielje begeleiding met de schippers van de andere boten op een terras bij een cafeetje zitten om de route van die dag te bespreken. Hier wordt alles besproken voor de komende dag: over het aanleggen in de nieuwe haven, het weer, de windverwachting, leuke tussenstops onderweg en eventuele dingen waar ze voor op moeten passen. Als meezeiler kun je kiezen of je hier bij wilt zijn en mee wilt luisteren naar de briefing, of dat je deze tijd juist neemt om lekker rustig te ontbijten of ergens een koffietje te drinken. De flottielje begeleiders zitten de hele dag bij jou aan boord, dus die kunnen je altijd even bijpraten over de plannen later. Of misschien hebben ze de nieuwe bestemming wel al stiekem verklapt aan jullie.

Tussen 10.00 en 11.00 uur varen de meeste jachten uit. Tot die tijd kun je dus lekker nog een rondje door het dorp lopen of juist alvast een frisse duik nemen. Dan is het tijd om de zeilen te hijsen! Lekker een paar uurtjes zeilen en dan gooien we het anker uit in een mooie baai. Duikbrillen op, flippers aan en snorkelen maar! Het water is prachtig helder en het is erg leuk om eens te zien hoe zo’n anker onderwater nou aan de bodem vast haakt. Na een lekkere lunch aan boord varen we nog een paar uurtjes door naar de volgende haven. Rond 16.00 uur leggen we aan en dan komen langzaamaan de rest van de flottieljeboten ook binnen. De flottielje begeleiders helpen hen met aanleggen, dus jullie hebben de boot een paar uurtjes voor jezelf. Even opfrissen en dan de omgeving gaan verkennen of nog lekker even zwemmen: alles kan.

Schipper springt in het water met kinderen Een frisse duik in het water

Bestemmingen

Griekenland

Eindeloos veel eilanden, ontzettend gastvrije mensen en authentieke haventjes. Dé ingrediënten voor een heerlijke zeilvakantie!

Meer info

Kroatië

Goed georganiseerde havens, fijne voorzieningen en prachtige natuur. Zeilen in Kroatië is zeker een aanrader!

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!