menu

De zeiljachten van Portokali

Naast de uitgebreide vloten van onze vaste partners over de hele wereld waar we mee werken, heeft Portokali ook haar eigen vloot in Griekenland. Deze zeiljachten worden ingezet in onze flottieljes, maar ook als bareboat zijn deze jachten te huur. De vloot bestaat uitsluitend uit jachten van de beste kwaliteit, die natuurlijk met ontzettend veel liefde en zorg worden onderhouden.

Op dit moment heeft Portokali 13 eigen zeiljachten. Deze zijn allemaal van Beneteau, Bavaria of Dufour: de bekende A-merken dus. Ze variëren in grootte tussen de 37 en 50ft (11 – 15 meter) en van 3 tot 6 cabines. Het oudste jacht heeft bouwjaar 2006, de nieuwste 2022 en de rest zit daar tussenin. Voor iedereen is er dus wel een passend jacht te vinden!

Zeiljacht van Portokali - Casper Zeiljacht onder zeil
Zeiljacht huren zeilvakantie

Onze base: Aegina

Onze jachten voelen zich het meeste thuis in de haven van Aegina. Dit is dan ook hun thuishaven, maar het komt regelmatig voor dat ze door heel Griekenland zwerven. Toch keren ze uiteindelijk altijd weer terug in Aegina en is dat dus ook de meest waarschijnlijke plek waar je een zeilvakantie op een van onze jachten zult starten.

Aegina is een eiland dat net ten zuiden ligt van Athene en dat goed bereikbaar is met de ferry. Deze gaat zo’n 15 keer per dag, kost tussen de €12 en €18 per persoon en doet er een klein uurtje over. Vergeleken met Athene is het dus een uurtje langer reizen, maar daardoor begin je je vakantie wel meteen op een toplocatie.

Aegina ligt namelijk midden in het vaargebied de Saronische Golf. Hierdoor hoef je de eerste en laatste dag niet de ‘lange oversteek’ naar Athene te maken, maar kun je elke dag in kleine stapjes het vaargebied verkennen. Of, als je wel graag een langere afstand wilt varen op de eerste dag: dan kun je meteen doorsteken naar het zuiden, richting de Argolische Golf. Je hebt dus simpelweg iets meer mogelijkheden qua route.

Daarnaast is de haven zelf een super leuke plek. Dit is geen massale, drukke haven zoals in bijvoorbeeld Athene, maar een gezellige haven met een relaxte sfeer. Precies het gevoel waar je voor komt, als je op vakantie gaat. Om de haven heen ligt een gezellige boulevard en meteen naast de haven ligt een heerlijk strandje. Je vakantie begint dus echt vanaf moment één.

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!