menu

Portokali Cup - 2024 Regatta

Doe mee aan de eerste editie van de Portokali Cup! Een zeilwedstrijd in Griekenland, bestaande uit losse races, uitgespreid over een week. We varen door een van de mooiste zeilgebieden ter wereld: de Cycladen! Prachtige eilanden, over het algemeen erg goede wind, gezellige dorpjes en prachtig blauw water.

En hoewel dit een regatta is, zal er ook zeker genoeg ruimte zijn om volop te genieten van De Griekse eilanden, heerlijke keuken en elkaars gezelschap. Het wordt namelijk wel een zeilwedstrijd in Portokali style: met veel gezelligheid, diners, borrels en een gezonde dosis fanatisme!  Elke dag worden er wedstrijdbanen uitgezet door de wedstrijdleiding en elke avond sluiten we gezamenlijk af op een nieuw Grieks eiland.

Details

Wat, waar, wanneer?

 

Data: zondag 3 november – zaterdag 9 november 2024

 

Planning

  • Zondag op Samos: eerste dag training en briefing
  • Maandag – vrijdag: een mix van korte- en langebaan wedstrijden en ook één ‘overnight’ race.
  • Vrijdag: aankomst op Aegina

 

Gezelligheid

  • Zondag: Openingsdiner
  • Hele week: Groepsdiners ’s avonds en evt. activiteiten aan wal
  • Vrijdag: Prijsuitreiking & Eindfeest

 

De race zal worden georganiseerd volgens de ISAF Racing Rules of Sailing (RSS).

flot far

Route

 

De regatta zal vertrekken vanaf het eiland Samos (Noord-Egeïsche Zee) en zal door de Cycladen naar de Saronische Golf varen, om te eindigen op Aegina. De exacte route zal later in het jaar worden bekendgemaakt en is natuurlijk ook afhankelijk van het weer en de wind. Onderweg zullen we eilanden aan doen als Mykonos, Naxos, Serifos en Schinoussa bijvoorbeeld.

 

map islands

Voor wie is de Portokali Cup?

Voor iedereen! Je kunt deelnemen met een eigen team, maar ook als individu of met een klein groepje als onderdeel van een groter team.

Optie 1:

Boek een hut aan boord van een van de jachten die door een schipper van ons gevaren worden. Je sluit dan aan bij een gemengd team van individuen, koppels en vrienden, onder leiding van een van onze gezellige (en fanatieke!) schippers.

Je vaart dan op een van onze drie Beneteau Cyclades 43.4, mét gennaker aan boord!

Voor €1250 per persoon (€1150 pp voor een gedeelde cabine), krijg je een eigen cabine aan boord inclusief ontbijt en lunches, jacht- en havenkosten, beddengoed, regattakosten en schipper. Je hoeft alleen te betalen voor je eigen avondmaaltijden aan wal.

Optie 2:

Boek een heel jacht voor jou en je eigen crew! Verzamel een team met je vrienden, familie of collega’s en kies jullie optimale jacht.

3-cabine jacht: Pita €2390 / Luise €1990 / Mikrouli €1990 / Casper €2090

4-cabine jacht: Athina €2190 / Oreo €2460

5-cabine jacht: Pepe €3250 / Kiribati €3250

Prijzen zijn zonder starter pack (€150-250) en regatta fee (€500). Als je graag ook een van onze schippers aan boord wilt hebben, kan dat voor €1250.

Beschikbaar jachten

 

PITA
Beneteau Oceanis 40.1 (2024)

LUISE
Bavaria 41 (2015)

CASPER
Dufour 412 Grand Large (2018)

ATHINA
Jeanneau Sun Odyssey 439 (2015)

OREO
Beneteau Oceanis 48 (2014)

PEPE
Beneteau Oceanis 46.1 (2021)

KIRIBATI
Beneteau Oceanis 46.1 (2022)

 

Geschipperde jachten:

Alledrie mét gennaker aan boord!

PORTOKALI
Beneteau Cyclades 43.4 (2006)

FYSTIKI
Beneteau Cyclades 43.4 (2008)

KALAMAKI
Beneteau Cyclades 43.4 (2008)

boats

Doe je mee?!

Als je interesse hebt om mee te doen met deze eerste editie van de Portokali Cup, stuur ons dan een e-mail naar info@portokali.nl. Dan zorgen we er samen voor dat we de best passende optie voor je vinden!

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!