menu

Ionische Zee: Lefkas

Lefkas, ook bekend als Lefkada, is een eiland in de Ionische Zee en een populaire en zeer toegankelijke bestemming voor zeilers van alle niveaus.

Ionische Zee: Lefkas

Zeilen vanuit Lefkas is voor vrijwel iedereen geschikt. Door de over het algemeen rustige weersomstandigheden in de zomer, is dit gebied namelijk zeer geschikt voor beginnende zeilers of zeilers met jonge kinderen.

Het eiland is uniek omdat het via een brug verbonden is met het vasteland, waardoor zeilers gemakkelijk van en naar het eiland kunnen reizen. Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de omgeving rond Lefkas, is de aanwezigheid van talrijke kleine eilanden en baaien die kunnen worden verkend tijdens een zeiltocht. Zo heb je bijvoorbeeld de eilanden Meganisi en Skorpios, die bekend staan om hun ongerepte natuur en heldere wateren.

Lefkas zelf biedt ook een aantal prachtige ankerplaatsen, zoals de baaien van Nidri en Vassiliki. Deze baaien zijn omgeven door groene heuvels en bieden de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op het water.

Verder is Lefkas bekend om haar unieke geologische formaties, zoals de prachtige rotsachtige kliffen en de baaien van Porto Katsiki en Egremni. De ene nog mooier dan de andere…

Tot slot biedt Lefkas ook een meer dan genoeg activiteiten voor naast het zeilen, zoals het verkennen van de traditionele dorpen en steden op het eiland, het genieten van de lokale culinaire tradities en het beoefenen van andere watersporten zoals kitesurfen en windsurfen.

Zeilen vanuit Lefkas

Als je vanuit Lefkas begint met je zeilvakantie, vaar je waarschijnlijk naar het zuiden. Hier heb je de grootste keuze aan mooie bestemmingen en eilanden. De flottieljes die we vanuit Lefkas varen, gaan dan ook deze kant op. De eenweekse route komt tot onder andere Kefalonia, het eerste grote eiland ten zuiden van Lefkas, maar de tweeweekse route vaart zelfs helemaal naar Zakynthos. Een prachtig en erg bijzonder eiland waar eigenlijk elke zeiler wel eens moet zijn geweest… Die ontzettend fotogenieke baai met het verroeste scheepswrak midden op het witte strand, omgeven door hoge kliffen en azuurblauw water? Dat is op Zakynthos! De grootste broedplaats in Europa voor de mooie Caretta schildpadden? Ook Zakynthos!

Maar, ook als je niet genoeg tijd hebt om helemaal tot Zakynthos te varen, of de wind staat net een beetje de verkeerde kant op, dan zijn er talloze andere bestemmingen waardoor een zeilvakantie vanuit Lefkas zeker de moeite waard is!

Zonsondergang aan boord

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Routes

Lefkas

Duur: 1 week

Lefkas is een gebied met veel mooie eilanden, zoals Meganisi, Ithaki en Kefalonia. Gemiddelde dagafstand is 10-15 NM. Ook geschikt voor beginnende zeilers.

Meer info

Lefkas: Zakynthos route

Duur: 2 weken

Mooie eilanden, beschutte zee en meestal niet te veel wind: een heerlijk zeilgebied voor iedereen. Gemiddelde dagafstand 10-20NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!