menu

De portokali vloot breidt uit!

Er komt namelijk een nieuwe boot! Of althans, we moeten haar wel zelf ophalen in Frankrijk… Maar dat hebben we er graag voor over, want wát een prachtig schip is dit!

Gezinsuitbreiding van de oranje vloot dus. Eind maart (2021) gaan we een prachtige Beneteau Oceanis 46.1 ophalen in Frankrijk. Ze wordt PePe genoemd. Een spiksplinternieuw jacht dat net uit de fabriek komt rollen. Alles zit nog in het plastic en de mast staat er nog niet eens op… Maar wauw, wat een plaatje is dit nu al!

Het wordt wel een flinke tocht om PePe in Athene te krijgen, maar wij hebben er zin in. We beginnen vlakbij La Rochelle (westkust van Frankrijk), steken dan de Golf van Biskaje over, varen over de Atlantische Oceaan langs de hele kust van Portugal, gaan om heel Spanje heen, passeren de straat van Gibraltar, zwaaien even naar Marokko, en zeilen dan vrijwel de gehele Middellandse zee over, langs Algerije, Tunesië, Italië, Libië en Malta om uiteindelijk in Griekenland uit te komen.
nieuwe boot: PePe Vaarroute van de nieuwe boot
Zeiljacht binnenkant
Natuurlijk hebben we daar een goede crew* voor nodig, maar dat komt met onze eigen schippers helemaal goed. Het eerste stuk, tot net na Gibraltar, varen we met z’n 8en (Querijn, Wessel, Joris, Arianne, Meike, Daphne, Maarten & Jules) en het tweede stuk stappen Wessel en Querijn af en vaart de rest door. We verwachten er zo’n 3 weken over te doen, met één stop onderweg.
PS. Mocht je nog een leuke boot zoeken om komende zomer je vakantie op door te brengen? Dan is dit zeker een aanrader. PePe is uitgerust met 5 cabines, een rolgrootzeil, normale genua (dus geen zelfkerende fok), een mega zwemplateau en ze wordt natuurlijk met heel veel zorg en liefde onderhouden. Neem gerust even contact met ons op!
*De hele crew wordt van tevoren getest en gemonitord op symptomen, om het allemaal zo veilig mogelijk te houden en zo min mogelijk risico’s te nemen.

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!