menu

BQ Yachting | Mooi Weer Zeilen heet voortaan Portokali

Maar, geen zorgen, er gaat niks verloren van de huidige gang van zaken. We werken nog steeds met hetzelfde team, blijven (minimaal) dezelfde kwaliteit en service leveren als altijd en als belangrijkste natuurlijk: de vlaggetjes blijven oranje!
Waarom een nieuwe naam?
Allereerst eens deel 1 van de huidige naam: BQ Yachting. Deze naam is zo’n 13 jaar geleden bedacht door Bouke en Querijn, de oprichters van ons bedrijf. Al na een paar maanden werd Querijn de enige (en huidige) eigenaar en was de naam dus eigenlijk al niet meer representatief. Daarnaast klinkt het weinig uitnodigend en toegankelijk voor een gezellige vakantie, en dat is nu juist wel waar we voor staan.

Dan deel 2 van de huidige naam, die er een jaar of 8 geleden bij is gekomen om iets beter te vangen wat we nu eigenlijk doen: zeilen in mooi weer. Mooi Weer Zeilen dus. Maar probeer die naam maar eens uit te leggen aan iemand van buiten ons kleine landje. Als een Griek dit probeert uit te spreken klinkt het al snel als een enge toverspreuk.

Vandaar dat het tijd werd om het eens over een andere boeg te gooien: Portokali.

Portokali logo
Portokali

Portokali? Wat is dat?

Dat zijn wij dus per 1 maart 2021! Portokali is Grieks voor ‘oranje’. En als er íets is waar wij bekend om staan, dan zijn het wel de jachten met de oranje vlaggetjes en de schippers met de oranje shirtjes. Die oranje attributen blijven we dus ook zeker gebruiken, maar dan met een iets ander naampje erop.

 

Daarnaast is Portokali de naam van het eerste zeiljacht van ons bedrijf. Dit jacht is de afgelopen 8 jaar zo’n 30 weken per jaar ingezet als moederschip van flottieljes vanuit onder andere Athene, Lefkas, Kos en Corfu, dus veel mensen zullen de naam wel herkennen en er hopelijk fijne herinneringen aan hebben.

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!