menu

Corfu: Noord- of zuidroute

Vanuit Corfu vaar je naar de mooiste baaien en stranden van dit gebied. Groene natuur, witte stranden en kristalhelder water. Gemiddelde dagafstand 10-25 NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Flottielje Corfu 1 week

Corfu is een prachtig gebied voor zeilers, door de mooie natuur en fijne zeilomstandigheden. Het waait er meestal niet erg hard, waardoor het heel relaxed varen is. Verder zijn de witte stranden en rotsen natuurlijk een prachtige combinatie met de heldere turquoise zee.

Ben je benieuwd hoe een weekje flottieljezeilen in Corfu met Portokali eruit kan zien? Lees dan vooral even de voorbeeldroute hieronder voor een leuke sfeerimpressie. Let er wel op dat dit slechts een voorbeeldroute is, puur om een idee te geven. We hebben de routes van onze flottieljes nooit vast staan, zodat we ons optimaal aan kunnen passen aan de wind en de wensen van de groep. Zo is elke flottieljereis met Portokali anders en is het ook zeker mogelijk om meerdere keren met hetzelfde flottielje mee te gaan en toch steeds andere plekjes te ontdekken. Er is namelijk zo veel moois… Dat past nooit allemaal in één weekje!

Voorbeeldroute Corfu flottielje 1 week

Gouvia Marina – Agni (7 zeemijlen)

We beginnen de week met een korte afstand om weer even rustig in te komen en alle tijd te hebben om op te starten. Vlakbij de haven is een mooie baai, genaamd Kommeno Bay, waar we meteen de eerste duik in het heldere Griekse water nemen. Bij Agni leggen we aan op de pier van restaurant Nikolas, waar we ’s avonds van een heerlijke maaltijd genieten.

Agni – Mourtos Sivota (25 zeemijlen)

Tijd om een lekker stuk te gaan zeilen! Vanuit Agni varen we naar het zuiden, richting het Griekse vasteland. De perfecte lunchplek ‘s middags is bij BBQ Bay. Een mooie baai met eindeloze opties tot watersporten. Een rondje op de jetski, parasailing, waterskiën, op een banaan achter de boot – het kan allemaal. Aan het eind van de middag varen we door naar het eindstation voor vandaag: één van de vele baaien rondom Mourtos Sivota. Deze omgeving staat bekend om z’n goede beschutting en z’n waanzinnig mooie baaien met kraakhelder water en daar is niks aan gelogen.

De route gaat verder onder de boekingsmodule…

Zeiljacht in kristalhelder water

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Flottielje Corfu 1 week (vervolg)

flottielje zeilen in Corfu

Mourtos Sivota – Parga (12 zeemijlen)

Op dag drie varen we nog een stuk verder naar het zuiden, naar Parga. Hier kan er, bij voldoende plek, op het strand worden ‘aangelegd’ – karakteristiek voor het zeilen in dit gebied. De watertaxi komt hier vervolgens langs om je op te pikken en naar de stad te brengen. Een bijzondere ervaring. Parga is een bruisend dorpje met vele leuke winkeltjes en restaurantjes.

Parga – Paxos (18 zeemijlen)

Na twee dagen aan het vasteland, zal nu de oversteek naar het eiland Paxos worden gemaakt. We lunchen in de baai van Antipaxos, nemen een kijkje in de haven van Gaios en varen dan door naar het noordelijkste punt van Paxos: Lakka. Dit is een enorme baai met veel boten, maar waar wel altijd een plekje te vinden is. Bij het binnenvaren van deze baai lijkt het bijna alsof je een groot zwembad in vaart, zo helder en blauw is het water. ‘s Avonds varen we met de dinghy naar een van de restaurants met een prachtig uitzicht over de baai.

Paxos – Corfu Stad (28 NM)

Voor de afwisseling varen we nu naar een heuse stad. De haven ligt hier vlakbij het oude fort en dit is zeker een aanrader om te beklimmen voor mooie uitzichten over de stad en de zee. Corfu Stad is redelijk groot en heeft dus voor ieder wel wat leuks te doen. Winkelen, terrasjes opzoeken, een mooie wandeling maken, of gewoon lekker op de boot relaxen natuurlijk.

Corfu Stad – Gouvia Marina (5 zeemijlen)

Voordat we terugzeilen naar de thuishaven, maken we nog een tussenstop bij het eilandje Vido, vlak voor de kust van Corfu Stad. Een laatste duik in het heerlijke water en daarna nog een mooi stukje zeilen tot we weer terugkeren op het beginpunt van de zeilvakantie. Wat een lekkere week was dit…

Flottielje diner

Gerelateerde routes

Corfu: Noord- én zuidroute

Duur: 2 weken

Vaar langs alle parels van dit gebied met deze tweeweekse route! Afgelegen eilanden en prachtige stranden met azuurblauw water sieren dit gebied. Gemiddelde dagafstand 15-25NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!