menu

Aegina - Monemvasia (Special!)

Unieke route naar een nog onontdekt gebied dat buiten bereik ligt van de massa. Door te vertrekken vanaf onze eigen base op het eiland Aegina, kun je net wat verder komen dan de rest en kunnen we de prachtige zuidoostkust van de Peloponnesos ontdekken!

Monemvasia flottielje

Wanneer je twee weken gaat zeilen vanuit Aegina, kun je ontzettend veel zien. We komen in een heel ander gebied, dan waar ‘de massa’ vanuit Athene kan komen. Echt nog onontdekt en authentiek Griekenland!

Ben je benieuwd hoe zo’n flottielje zeilvakantie met Portokali eruit kan zien? Lees dan vooral even de voorbeeldroute hieronder voor een leuke sfeerimpressie. Let er wel op dat dit slechts een voorbeeldroute is, puur om een idee te geven. We hebben de routes van onze flottieljes nooit vast staan, zodat we ons optimaal aan kunnen passen aan de wind en de wensen van de groep. Zo is elke flottieljereis met Portokali anders en is het ook zeker mogelijk om meerdere keren met hetzelfde flottielje mee te gaan en toch steeds andere plekjes te ontdekken. Er is immers zo veel moois… Dat kun je nooit allemaal in één keer zien!

Voorbeeldroute Monemvasia flottielje

Aankomst in Aegina

We vertrekken vanuit de Portokali base: een fijne steiger in het dorpshaventje van Aegina, waar alle boten bij elkaar liggen. Nadat iedereen z’n check-in heeft gehad, geinstalleerd is op de boot (alle bedjes waren al opgemaakt!) en aan de koude wijn zit die al in de koelkast stond, is het tijd voor de kennismaking met de rest van de flottieljegasten en de flottielje begeleiding. We dineren op het strand met de voetjes in het zand!

Aegina – Poros (16 zeemijlen)

We beginnen onze reis met een tochtje naar Poros. Dit is een relatief korte afstand om even te wennen aan het jacht, elkaar en niet meteen een lange dag te hebben na de reisdag van gisteren. Het is tenslotte wel vakantie! Poros is een mooi eiland, met een bruisende boulevard waar honderden boten aan liggen. Vol met restaurants, terrasjes en barretjes, is er hier genoeg te beleven!

Poros – Portoheli (31 zeemijlen)

De dag daarna staat er een mooie lange trip op de planning. Omdat ‘om de hoek bij Poros’ er altijd wat valwinden staan en de zee heerlijk vlak is aan hogerwal, is dit een mooie route om gelijk even te testen wie het beste kan trimmen en wie de strakste stuurkunsten heeft! Aangekomen in Portoheli, bouwen we een mooi vlot met alle jachten aan elkaar. Dat wordt lekker de hele middag en avond zwemmen!

De route gaat door onder de boekingsmodule…

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Vervolg voorbeeldroute Monemvasia

Portoheli – Plaka (17 zeemijlen)

Van Portoheli naar Plaka de volgende dag is ‘maar’ 17 mijl. We kunnen dus rustig aan doen in de ochtend en nog een heerlijke duik nemen en even met de dinghy vers brood halen. Daarna steken we de Argolische golf over en zakken we af via de Peloponnesos. In Plaka staat de altijd hartelijke Margarita staat ons al op te wachten in Plaka Leonidion.

Plaka – Kiparissi (14 zeemijlen)

Van Plaka naar Kiparissi de volgende dag is een prachtig stuk varen langs de indrukwekkende bergen van de Pelopponesos. Kiparissi ligt in een grote open baai en afhankelijk van de wind kiezen we waar we gaan liggen.

Kiparissi – Monemvasia (22 zeemijlen)

Vandaag staat Monemvasia op het programma! Het plaatsje waar deze route zijn naam aan dankt. We vertrekken op tijd vanuit Kiparissi zodat we voldoende tijd hebben in Monemvasia. De haven ligt op het vaste land en we wandelen daarna naar het schiereiland waar een eeuwenoud Venetiaans stadje ligt. Voor de fanatiekelingen is er een mooie tocht wandelen/klimmen naar de top.

Monemvasia – Elafonisos (30 zeemijlen)

Kaap Malea ronden en door naar het eerste eiland zuid van de Peoloponnsos. Een kaap is altijd uitdagend en ook hier heb je veranderlijke wind en zal duidelijk worden welk jacht de beste strategie heeft gekozen als je eenmaal de hoek om bent en koers naar Elafonisos gezet hebt. Elafonisos is een heel vlak eiland en heeft zelfs echte duinen! Alleen het azuurblauwe water doet je er wel aan herinneren dat je zeker niet in Nederland bent. In de baai bij Simos Beach gaan we voor anker. Je hebt hier aan twee kanten van een strand een prachtige ankerplek en we gooien dus allemaal ons anker uit, liggen vrij in de baai en koken vanavond aan boord. Wat een indrukken hebben we tot nu toe gekregen!

Elafonisos – Kapsali (26 zeemijlen)

Van Elafonisos naar Kythira vandaag, een mooie tocht downwind naar Kapsali aan de zuidkant van Kythira. Je kunt in de baai al prachtig het stadje boven op de berg zien liggen, maar we leggen natuurlijk aan in de baai. Als er plek is aan de kade leggen we daar langszij aan, of we gaan voor anker. Vanuit Kapsali kun je op een heldere dag Kreta zien liggen! Zo zuidelijk zijn we inmiddels al gevaren.

 

Kapsali – Avlemenos (10 zeemijlen)

Avlemona is een klein en schattig plekje met een hele goed ambiance. Er is een mini piertje waar 1 boot kan liggen, dus vermoedelijk leggen we aan met lange lijnen naar de kant en gaan we met de dinghy aan wal. We maken een mooie wandeling door het dorpje en als je er net uit loopt kom je op maanlandschap-achtige grond, waar je kunt zien hoe de zee hier in de winter soms spookt. Kale rotsen waar de gaten ingeslagen zijn – erg indrukwekkend.

Avlemenos – Yerakas (39 zeemijlen)

Vandaag beginnen we weer voorzichtig aan de weg terug omhoog en staat er een echte zeildag op de planning. Meestal (en met een beetje geluk) staat de wind bij de kaap gunstig en kun je mooi met de wind mee buigen en hoef je dus een groot gedeelte niet op te kruisen. In Yerakas is een mooie lagune waar je met een S-bocht in moet varen, het is net een soort klein fjord. Super beschut voor alle wind en golven van buiten. Wel zijn er geregeld valwinden vanaf de bergen in het land: lekker verkoelend in de zomer! Met de dingy de lagune helemaal in, of lekker zwemmen en luieren in het slaperige dorpje staat voor deze middag op de planning.

Yerakas – Fokianos (19 zeemijlen)

In Fokianos liggen we in een baai met lange lijnen naar de kant. Alle tijd om lekker te zwemmen en te genieten van de rust. Er is een restaurantje verder in de baai, maar we kunnen ook gaan BBQ-en met z’n allen, of er kan aan boord gekookt worden, alles kan vanavond!

Fokianos – Dhokos (26 zeemijlen)

Vandaag zeilen we weer halve wind en steken we de Argolische golf weer over, we komen langzaam in drukker gebied, maar we kiezen er voor om nog 1 nachtje de rust te bewaren: Dhokos! Het onbewoonde eiland voor de kust van Ermioni met een prachtige sterrenhemel! Er is helemaal geen omgevingslicht en daardoor kun je echt elk stipje heel erg goed zien. Zelfs de melkweg kunnen we zien. Een mooie avond om lekker sterren te gaan kijken en een nachtduik te doen.

Dhokos – Ermioni (5 zeemijlen)

Een Lekker korte dag vandaag naar Ermioni. Dit betekent 2 dingen: of de hele dag luieren en zwemmen en een klein stukje varen naar Ermioni, of op tijd op en alvast naar Ermioni en met de ferry naar het altijd mega drukke Hydra. Beide super fijne plannen, en zo kan iedereen kiezen wat het beste past. In de avond eten we in Ermioni bij het oudste restaurant van de Peloponnesos! Als je ergens traditoneel goed kunt eten: dan is dat hier! Jozef, de eigenaar, ontvangt ons met open armen!

Ermioni – Aegina (35 zeemijlen)

De laatste dag alweer… Maar er staat nog een prachtige zeildag voor de boeg! Met nog 35 mijl te varen, een korte tankstop in Perdika en dan kunnen we daarna de balans opmaken: welk plekje was het mooiste? Welke zeildag viel het meest in de smaak? Eigenlijk is de conclusie vrij simpel: deze trip was de perfecte mix voor iedereen! Bij terugkomst in Aegina staan Ben en Clara al op de kant om ons op te vangen. Wat een prachtige trip hebben wij gemaakt… Echt helemaal in onontdekt gebied, met een super gezellige groep!

Gerelateerde routes

Aegina (Athene) - Saronische Golf

Duur: 1 week

Vertrek vanuit onze eigen base op het heerlijke eiland Aegina. Vlakbij Athene, maar weg uit de drukte. Zeilen vanuit een starthaven midden in het vaargebied, waardoor je nog meer mogelijkheden hebt. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Aegina - Samos (one-way)

Duur: 1 week

Unieke one-way van Aegina naar Samos, dwars door de Cycladen. Gemiddelde dagafstand 30-40NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau (die vooral ook van het zeilgedeelte houden!)

Meer info

Athene - Saronische Golf

Duur: 1 week

De saronische Golf is het gebied dat direct ten zuiden van Athene ligt. Het bestaat uit een deel van de kust van de Peleponnesos en een aantal eilanden waarvan de bekendste Poros en Aegina zijn. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Athene: Saronische & Argolische Golf

Duur: 2 weken

Vaar langs de kust van de Peleponnesos en doe prachtige eilanden aan als Hydra, Poros en Spetses. Gemiddelde dagafstand: 15-25 NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!