menu

Rogoznica: Kornati eilanden + Vis, Hvar & Split

Zeil langs de bekende eilanden als Vis, Hvar en Brac, ontdek de Krka watervallen en vaar door het natuurgebied met de prachtige Kornati eilanden. Gemiddelde dagafstand 15-20NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Flottielje Kornati eilanden, Krka watervallen & Dalmatische eilanden

Wanneer je gaat zeilen vanuit Rogoznica, kun je alle kanten op. We varen met onze flottieljes dan ook langs bijna alle highlights die dit gebied te bieden heeft.

Ben je benieuwd hoe zo’n flottielje zeilvakantie met Portokali eruit kan zien? Lees dan vooral even de voorbeeldroute hieronder voor een leuke sfeerimpressie. Let er wel op dat dit slechts een voorbeeldroute is, puur om een idee te geven. We hebben de routes van onze flottieljes nooit vast staan, zodat we ons optimaal aan kunnen passen aan de wind en de wensen van de groep. Zo is elke flottieljereis met Portokali anders en is het ook zeker mogelijk om meerdere keren met hetzelfde flottielje mee te gaan en toch steeds andere plekjes te ontdekken. Er is immers zo veel moois… Dat kun je nooit allemaal in één keer zien!

Flottielje zeilen Kroatië - Rogoznica

Aankomst Rogoznica
De eerste dag van het flottielje begint in Rogoznica, nadat de boot is ingecheckt zullen we met z’n allen gaan eten in 1 van de plaatselijke Konoba’s om alvast helemaal in de Kroatische sferen te komen.

Rogoznica – Kaprije (17 zeemijlen)
Na een uitgebreide eerste briefing door de flottielje leiding gooien we de trossen los en trekken in noordelijke richting naar de bekende Kornati Eilanden. Onderweg komen we verschillende baaien tegen om heerlijk te lunchen of een eerste kennismaking met het heerlijke Kroatische water. We eindigen de dag in Kaprije en zullen hier genieten van een traditioneel Kroatisch diner.

Kaprije – Murter (15 zeemijlen)
Vandaag trekken we nog wat noordelijker door de Kornati’s, om ons heen zijn tientallen eilanden te zien van groot tot klein. Ook is er tussen deze eilanden veel kans om dolfijnen te spotten dus hou je ogen open. ‘S avonds meren we aan in Murter en genieten we na onder het genot van een Kroatisch biertje.

De route gaat verder onder de boekingsmodule…

Zeilvakantie in Kroatië

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Flottielje zeilen in Kroatië - Rogoznica

Zeilvakantie in Kroatië - zwemmen in een mooie baai

Murter – Sibenik (19 zeemijlen)
De eindbestemming van vandaag is Sibenik, de fanatiekelingen kunnen doorvaren naar de Krka watervallen. Dit is een hoogtepunt waar elke vakantieganger in Kroatië ongetwijfeld van gehoord heeft en een bezoek is daarom zeker de moeite waard.

Sibenik – Vinisce (25 zeemijlen)
Tijd om wat mijlen te maken!! We passeren vandaag Rogoznica, het startpunt van de week, en trekken richting het zuiden naar de Dalmatische Kust. Hier zijn heerlijke baaitjes om lekker te zwemmen en te lunchen. Aangekomen in de baai van Vinisce gaan we met z’n allen lekker voor anker en worden we met een bootje opgehaald door het restaurantje om daar met z’n allen te dineren.

Vinisce – Split (15 zeemijlen)
Split is onze eindbestemming vandaag, de welbekende hoofdstad van de Dalmatische kust. Deze stad uit de oudheid herbergt vele mooie hoogtepunten en voor de liefhebbers kunnen we een stadstour organiseren. Buiten dat het een hele mooie stad is, is in Split de keuze aan restaurants en uitgaansgelegenheden reuze.

Split – Brac (10-15 zeemijlen)
Na de drukte van Split achter ons te hebben gelaten zoeken we de rust van het open water weer op. Een heerlijke ontspannen tocht naar het eiland Brac, dit eiland staat bekend om zijn grootsheid en natuur, je kan hier dus ook mooie wandelingen maken.

Brac – Stari Grad (15-20 zeemijlen)
Deze dag staat bol van hoogtepunten! Eerst varen we langs het iconische strand van Zlatni Rad bij het plaatsje Bol voor een heerlijke duik en een welverdiende lunch. Daarna wordt er koers gezet naar 1 van de oudste steden uit het gebied: Stari Grad. Deze stad, die ook op de lijst van UNESCO werelderfgoed staat, herbergt vele mooie plekken en is het heerlijk vertoeven.

Stari Grad – Pakleni Eilanden (15 zeemijlen)
De eilandengroep van Pakleni staat bekend om het kristalblauwe water en talloze baaien. Hier gaan we dus ook volledig van genieten want we varen in 1 stuk door om zoveel mogelijk te kunnen genieten van de omgeving daar. ’s Avonds zullen we overnachten in de baai van Vinogradisce, waar vele hippe barretjes zitten en er een rijke keuze is aan restaurantjes.

Haven in Kroatië
Zeilvakantie met kinderen

Pakleni Eilanden – Hvar (5 zeemijlen)
Vandaag zullen we vooral rond de Pakleni Eilanden varen waar nog genoeg natuurschoon te bewonderen is. Een andere optie is om de middag te besteden in de stad Hvar, deze stad staat bekend als het St. Tropez van Kroatië en een wandeling naar het fort is ook zeker de moeite waard. Hvar is een historische stad met voor de jeugd ook een bruisend nachtleven, dus genoeg opties voor iedereen.

Hvar – Komiza (21 zeemijlen)
We gaan weer mijlen maken, een overtocht naar het eiland Vis staat ons te wachten. We zullen voornamelijk op open zee varen dus het is weer tijd om je ogen open te houden om de dolfijnen te spotten. Onderweg naar Komiza komen we langs hoogtepunten als de Green Cave en Stiniva Cove (Hidden beach) waar je even kunt ontspannen tussendoor. Het vissersdorp Komiza staat bekend om de vers gevangen vis dus dit zal er vanavond ook op het menu staan.

Komiza – Vis stad (17 zeemijlen)
Vroeg opstaan geblazen voor de mensen die een bezoek willen brengen aan de Blue Cave op het eiland Bisevo. Dit natuurschoon wil je natuurlijk niet missen en is zeker een highlight van de week. Daarna wordt er koers gezet naar de andere kant van het eiland Vis waar we met z’n allen in de baai aan de mooringboei en is er veel ruimte om te zwemmen.

Vis – Maslinica (21 zeemijlen)
Weer een oversteek, vandaag gaan we weer richting de kust van het eiland Solta. Hier zullen we onze laatste avond doorbrengen op open water. De eindbestemming zal Maslinica zijn waar je nog 1 keer met je biertje in de hand van de prachtige zonsondergang kunt genieten.

Maslinica – Rogoznica (16 zeemijlen)
Vandaag keren we weer terug naar de starthaven. Onderweg komen we nog vele baaitjes tegen waar nog een laatste duik kan worden genomen. Na aangekomen te zijn in de haven sluiten we met z’n allen de fantastische 2 weken af met een borrel en een diner waar we met z’n allen nog 1x de mooie verhalen ophalen.

Zonsondergang in Kroatië

Gerelateerde routes

Rogoznica: Vis, Hvar & Split

Duur: 1 week

Vaar langs de meest bekende eilanden van Kroatië! Prachtige natuur gecombineerd met mooie steden, overal om je heen. Gemiddelde dagafstand 15-25NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!