menu

Argolische golf

Vaar langs de eerste hoofdstad van Griekenland en de prachtige kust van de Peloponnesos. Hier ontdek je authentiek Griekenland!

De Argolische Golf

De Argolische Golf ligt ten zuiden van de Saronische Golf, nog onder de Golf van Hydra. Het enige bewoonde en grootste eiland in dit gebied is Spetses. Wel zijn er nog een paar kleinere, onbewoonde eilanden, maar een stuk minder dan in de Saronische Golf. De Peloponnesos speelt hier de hoofdrol met vele leuke havens. Porto Heli, Koiladhia, Nafplion, Astros, Leonidio (Plaka), Yerakas en Monemvasia zijn allemaal opties die tot de Argolische Golf behoren. Een echte starthaven of een luchthaven is er niet in dit gebied, maar wanneer je vanuit Athene gaat zeilen en je hebt twee weken, dan is dit – in combinatie met de Saronische Golf en de Golf van Hydra – een perfect zeilgebied.

Argolische-golf

Zeilen in de Argolische Golf

In de zomermaanden zijn de havens vol en gezellig, maar op het water merk je weinig van de drukte. Buiten het hoogseizoen is er in alle havens voldoende plek om aan te meren, ook al zijn de meeste havens niet zo groot. De Argolische Golf heeft grote verschillen in zijn havens. Van kleine, knusse havens (zoals Plaka en Astros) tot grote havens met veel reuring en leven (Zoals Porto Heli en Nafplion). Ook zijn er voldoende baaien waar je lekker voor anker kunt voor de lunch of voor de nacht.

De windrichting in de Argolische Golf is overwegend noordoost. Hoe meer zuidelijk je gaat hoe harder het kan waaien. Dit komt doordat je dan meer aan open zee zit en de wind een behoorlijke ‘aanloop’ kan hebben. Door de bergen op de Peloponnesos is het erg lastig om juiste voorspellingen te maken, dus houd daar rekening mee en vertrouw nooit volledig op het weerbericht.

Zeilvakantie Argolische Golf

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Routes

Aegina / Athene: Saronische & Argolische Golf

Duur: 2 weken

Vaar langs de kust van de Peleponnesos en doe prachtige eilanden aan als Hydra, Poros en Spetses. Gemiddelde dagafstand: 15-25 NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Monemvasia (Special!)

Duur: 2 weken

Unieke route naar een nog onontdekt gebied dat buiten bereik ligt van de massa. Door te vertrekken vanaf onze eigen base op het eiland Aegina, kun je net wat verder komen dan de rest en kunnen we de prachtige zuidoostkust van de Peloponnesos ontdekken!

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!