menu

Midden-Dalmatische eilanden

Dit gebied met Split als middelpunt is eigenlijk het meest bekende gebied met vele must-see hotspots. De bekendste eilanden zijn Hvar, Brac, Vis en Korcula.

Midden Dalmatische eilanden

Dit gebied met Split als middelpunt is eigenlijk het meest bekende gebied met vele bekende hotspots. De bekendste eilanden zijn Hvar, Brac, Vis en Korcula. Ook zul je hier meer grotere steden vinden met een rijke geschiedenis tot aan de klassieke oudheid, dus een stadswandeling hier en daar is zeker een aanrader. De afwisseling tussen natuurschoon en de Kroatische cultuur is hier perfect in balans en je hebt zult genoeg keuzes hebben om je route te bepalen.

Midden-dalmatische-eilanden

Zeilen bij de Midden-Dalmatische eilanden

Bekende hotspots zijn vooral Hvar, waar je kunt genieten van de prachtige middeleeuwse omgeving in combinatie met een bruisend nachtleven. De prachtige Kroatische natuur doet hier zeker niet voor onder met hotspots als de Pakleni Eilanden, Blue Cave, Blue Lagoon, Stiniva Cove en het iconische zandstrand van Zlatni Rat.

 

De afstanden in dit gebied zijn iets groter dan in de Kornati’s maar zeker goed te doen wil je alle highlights van het gebied bezoeken. De zeilomstandigheden in het gebied zijn voor een gemiddelde zeiler goed te doen. Er heerst bijna altijd een noordelijke wind van gemiddeld 3 bft en deze zal in de avond in de meeste gevallen gaan liggen zodat er zonder zorgen overnacht kan worden. Het is hier wel van belang om goed het weer te blijven checken omdat de meeste baaien vrij open liggen, denk dus goed na over je overnachtingsplek.

 

Wel is het gebied erg toeristisch vooral rond Hvar en de Pakleni Eilanden maar dankzij het reserveren van een plekje hoef je niet wakker te liggen of je een ligplaats kunt krijgen voor de nacht. Omdat het meer toeristisch is dan bijvoorbeeld de Kornati’s vind je hier ook meer Marina’s en baaien waar (betaalde) mooringboeien liggen. De prijs van een Marina is gemiddeld €90 en een mooringboei kost €30-40 voor een overnachting, dus wees vooral ook creatief.

Haven in Kroatië

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Routes

Rogoznica: Kornati eilanden + Vis, Hvar & Split

Duur: 2 weken

Zeil langs de bekende eilanden als Vis, Hvar en Brac, ontdek de Krka watervallen en vaar door het natuurgebied met de prachtige Kornati eilanden. Gemiddelde dagafstand 15-20NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Rogoznica: Vis, Hvar & Split

Duur: 1 week

Vaar langs de meest bekende eilanden van Kroatië! Prachtige natuur gecombineerd met mooie steden, overal om je heen. Gemiddelde dagafstand 15-25NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!