menu

Dodecanesos

De Dodecanesos is het meest Oostelijke vaargebied van Griekenland en ligt dicht tegen de Turkse kust aan. Het blijft hier nog tot ver in het najaar lekker weer, dus met name populair rond de herfstvakantie.

Dodecanesos

De Dodecanesos, ook af en toe met de ‘k’ de Dodekanesos genoemd, is een archipel van twaalf grote en meer dan 150 kleinere eilanden in de Egeïsche Zee, voor de kust van Turkije. Deze eilandengroep is een populaire bestemming voor zeilers, vanwege de prachtige natuur, heldere wateren en eindeloze zeilmogelijkheden. Daarnaast is het gebied vooral populair in het naseizoen, omdat het hier nog erg lang lekker weer blijft. Wij varen dan ook zelfs nog tijdens en na de herfstvakantie (eind oktober, begin november) hier nog met flottieljes rond, terwijl het vrijwel altijd heerlijk weer is!

Een van de meest opvallende kenmerken van de Dodecanesos is de diversiteit aan landschappen en kustlijnen. Van de hoge kliffen van het eiland Kalymnos tot de kleurrijke huisjes op het eiland Symi, of het vulkanische eiland Nisiros, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Bovendien zijn de wateren rond de eilanden ook hier heel helder en vol met leven, wat het een perfecte plek maakt voor snorkelen, duiken en dolfijnen spotten.

Er zijn talloze baaien, ankerplaatsen en eilanden om te verkennen, en de zeilcondities zijn meestal gunstig, met constante windsnelheden en weinig golven. Behalve in de zomermaanden (voornamelijk juli en augustus), wanneer ook hier de Meltemi flink kan waaien. Dit is een stormachtige wind die meestal een paar dagen aanhoudt en vooral boven de Cycladen waait, maar ook hier zeker voor harde wind zorgt. Vandaar dat dit gebied voornamelijk in het naseizoen populair is – als de wind dus over het algemeen wat rustiger is.

Een andere interessante eigenschap van de Dodecanesos is de rijke geschiedenis en cultuur die aanwezig is op de eilanden. Veel van de eilanden hebben oude steden en dorpen met oude gebouwen en monumenten, en er zijn veel overblijfselen van de antieke tijden te zien.

Tot slot bieden de Dodecanesos veel mogelijkheden voor andere activiteiten, naast het zeilen. Het gebied is dan ook erg populair om te klimmen, wandelen, duiken en culturele uitstapjes te maken.

In het kort biedt de Dodecanesos zeilers een unieke combinatie van natuur, avontuur, cultuur en ontspanning. Het is een heel aantrekkelijke en afwisselende bestemming voor zeilers in Griekenland, en een bezoek waard voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke zeilervaring.

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Routes

Samos tweeweekse (Nieuw!)

Duur: 2 weken

Vanuit Samos gaan we de gehele Dodecanesos ontdekken! Een prachtig en zeer gevarieerd vaargebied, met over het algemeen goede wind. Niet zo toeristisch en daardoor nog echt authentieke dorpjes en eilanden.

Meer info

Samos (Nieuw!)

Duur: 1 week

Ontdek de Dodecanesos in het naseizoen. Het is hier nog een paar maanden langer zomer dan in de rest van Griekenland! Vaar vanuit Samos en verken authentiek Griekenland. Gemiddelde dagafstand 15-25NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Aegina - Samos (one-way)

Duur: 1 week

Unieke one-way van Aegina naar Samos, dwars door de Cycladen. Gemiddelde dagafstand 30-40NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau (die vooral ook van het zeilgedeelte houden!)

Meer info

Kos (Zomerspecial!)

Duur: 2 weken

Tijdens deze zomervariant van het Kos flottielje, varen we twee weken lang door de Dodekanesos. Een prachtige eilandengroep in het oosten van Griekenland. Geschikt voor de iets meer ervaren zeiler.

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!