menu

Saronische golf

De Saronische Golf is het gebied dat meteen ten zuiden ligt van Athene. Wanneer je een weekje gaat zeilen vanuit Athene of Aegina, zul je hier waarschijnlijk ronddobberen met je bootje.

De Saronische Golf

 

De Saronische Golf is de zee die in de kom onder Athene ligt. De eilanden Aegina, Angistri, Poros en Salamina zijn de bewoonde eilanden in dit gebied en daarnaast zijn er nog tal van onbewoonde, kleinere eilandjes. Op het vasteland van de Peloponnesos zijn plekken als Vathi, Epidavros en Korfos leuke bestemmingen om naartoe te varen. Aan de zuidkant loopt de Saronische Golf over in de Golf van Hydra, maar ook dit wordt vaak nog beschouwd als de Saronische Golf. In dit gebied liggen de eilanden Hydra en Dhokos. Die laatste is onbewoond, maar een prachtige plek om voor anker te overnachten.

 

Saronische Golf

Zeilen in de Saronische Golf

In de zomermaanden vaart er een behoorlijk aantal grote flottieljes rond, wat de havens vol en gezellig maakt. Soms moet je daardoor wel een beetje creatief zijn om een plekje te vinden/creëren. Er zijn namelijk zo goed als nergens havenautoriteiten aanwezig om je hiermee te helpen. Iedereen zoekt zelf de plekjes die voor hun jacht geschikt zijn en na een beetje passen en meten vindt meestal iedereen wel een prima plekje. Buiten het hoofdseizoen is het een stuk rustiger en is er vrijwel altijd een plek aan de kade te vinden.

De Saronische Golf heeft vele verschillende havens. Grote boulevards rond het dorp, kleine vissershaventjes, mooie baaien om voor anker te gaan en alles daartussenin. Wanneer je een week gaat zeilen, is dit gebied perfect om je elke dag iets nieuws te laten beleven. Ga je langer zeilen, dan kun je via de Golf van Hydra naar de Argolische Golf varen om zo een langere tocht te maken.

De windrichting is overwegend noordoost maar deze is niet erg constant. In een week kan het goed zijn dat je geen twee dagen dezelfde wind hebt, wat het qua zeilen erg leuk maakt. Bijna nooit een hele week geen wind en bijna nooit een hele week harde wind. Het gebied blijft over het algemeen vrij van de Meltemi – een sterke, aanhoudende wind in de Egeïsche Zee, die met name op de Cyclades en Dodecanesos voor onrust zorgt.

Saronische Golf haven

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Routes

Aegina (Athene) - Saronische Golf

Duur: 1 week

Vertrek vanuit onze eigen base op het heerlijke eiland Aegina. Vlakbij Athene, maar weg uit de drukte. Zeilen vanuit een starthaven midden in het vaargebied, waardoor je nog meer mogelijkheden hebt. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Aegina - Samos (one-way)

Duur: 1 week

Unieke one-way van Aegina naar Samos, dwars door de Cycladen. Gemiddelde dagafstand 30-40NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau (die vooral ook van het zeilgedeelte houden!)

Meer info

Athene - Saronische Golf

Duur: 1 week

De saronische Golf is het gebied dat direct ten zuiden van Athene ligt. Het bestaat uit een deel van de kust van de Peleponnesos en een aantal eilanden waarvan de bekendste Poros en Aegina zijn. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Athene: Saronische & Argolische Golf

Duur: 2 weken

Vaar langs de kust van de Peleponnesos en doe prachtige eilanden aan als Hydra, Poros en Spetses. Gemiddelde dagafstand: 15-25 NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Aegina - Monemvasia (Special!)

Duur: 2 weken

Unieke route naar een nog onontdekt gebied dat buiten bereik ligt van de massa. Door te vertrekken vanaf onze eigen base op het eiland Aegina, kun je net wat verder komen dan de rest en kunnen we de prachtige zuidoostkust van de Peloponnesos ontdekken!

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!