menu

Kornati Eilanden

Voor de kust van Noord-Dalmatië ligt het Nationaal Park Kornati. Dit gebied strekt zich ongeveer uit van Zadar in het noorden tot Sibenik in het zuiden. Ook de beroemde Krk watervallen horen dus bij dit gebied!

Kornati Eilanden

Voor de kust van Noord-Dalmatië ligt het Nationaal Park Kornati. Dit gebied strekt zich ongeveer uit van Zadar in het noorden tot Sibenik in het zuiden. Deze eilandengroep, bestaande uit 89 kleine en grote eilanden, zijn allemaal onbewoond. In de zomermaanden wonen er wel een handjevol mensen om de hotelletjes en restaurantjes open te houden zodat er altijd van een heerlijk diner genoten kan worden.

Kornati-eilanden

Zeilen bij de Kornati eilanden

De “Kornati’s” staan bekend als een gebied met veel riffen, rotsen, grotten en de weinige vegetatie waardoor het een hele ruige uitstraling heeft. Rondom de eilanden zwemmen veel soorten vissen die door het kristalheldere water al vanuit je boot te zien zijn. Maar je kunt de onderwaterwereld nog beter bewonderen tijdens een snorkeltripje natuurlijk!

 

Door de vele verschillende eilandjes hoeven de afstanden ook niet heel groot te worden, maar voor de fanatiekelingen zijn grote afstanden zeker een optie. Er zijn daarom ook talloze opties om onderweg te stoppen in baaitjes of een lekker beschut plekje te vinden voor een lunch. De zeilomstandigheden in de Kornati’s zijn ook prachtig, waar in de middag altijd een heerlijk lopend windje aantrekt vanuit het Noordwesten die kan toenemen tot 4-5 bft zal die savonds gaan liggen en is het heerlijk vertoeven in 1 van de prachtige baaien.. Perfecte omstandigheden dus en voor ieder wat wils, van ervaren zeiler tot beginneling, dit gebied heeft het allemaal. Door de compactheid waan je je ook niet de hele tijd op open zee en is er altijd land in zicht.

 

De praktische zaken van het gebied zijn dat er vrij weinig geregeld is en je vooral aangewezen bent op baaien. Er zijn een paar (ACI) Marina’s waar je kunt overnachten maar deze zijn vrij prijzig en betaal je al snel €90 voor een overnachting. Aan te raden is daarom om je route goed te plannen. Je zult in baaien ook regelmatig mooringboeien tegenkomen, in Kroatië is het heel gebruikelijk dat deze door de restaurants zelf zijn neergelegd en daar ook een bedrag voor vragen. Tenzij je bij dat desbetreffende restaurant gaat eten natuurlijk.

Zeilvakantie in Kroatie Krka watervallen

Flottieljes zoeken & offerte aanvragen

Vind hier jouw ideale flottielje en vraag meteen online een vrijblijvende offerte aan. Geef in 3 stappen je voorkeuren op en vervolgens komen wij binnen 24 uur bij je terug met een offerte op maat, voor een heerlijke zeilvakantie. Een verhuurweek loopt altijd van zaterdag tot zaterdag.

stap 1 - type zeilvakantie Flottielje zeilen Meezeilen Zeiljacht huren
stap 2 - bestemming

Kies een type zeilvakantie

Aan het laden...

Griekenland Kroatië
stap 3 - route

Kies een bestemming

Aan het laden...

Routes

Rogoznica: Kornati eilanden + Vis, Hvar & Split

Duur: 2 weken

Zeil langs de bekende eilanden als Vis, Hvar en Brac, ontdek de Krka watervallen en vaar door het natuurgebied met de prachtige Kornati eilanden. Gemiddelde dagafstand 15-20NM. Geschikt voor zeilers van elk niveau.

Meer info

Ga met ons op zeilvakantie!
Grenzeloos genieten, zonder zorgen.

Dat wil ik!